تغذیه پولت های مرغ مادر باجیره های رقیق شده (قسمت دوم)

رقیق کننده های بی اثر مواد مغذی یا ارزش انرژی زایی ندارند. در نتیجه می توان از رقت بالا با گنجاندن کم در کنار رقیق کردن دقیق جیره بهره برد. علاوه بر این، ورمیکولیت ظرفیت نگهداری آب بالایی دارد که یک مزیت بزرگ است زیرا سیری را افزایش می دهد و در نتیجه ناراحتی و خطر رفتارهای غیرعادی را کم می کند.

اینکه چگونه رقیق کننده های بی اثر بر خوراک تاثیر می گذارند باید در نظر گرفته شود. آنها ممکن است بر پلت سازی تأثیر منفی بگذارند و در نتیجه باعث افزایش ذرات ریز (کمتر از 1 میلی متر) شوند. اگر از خوراک مش استفاده شود، مقادیر بالای ذرات ریز ممکن است باعث گرد و غبار در خوراک شوند.

پیامد آن ممکن است جدا شدن اجزای خوراک باشد که به طور بالقوه منجر به یکنواختی ضعیف گله از طریق مصرف خوراک توسط پرندگانی که ذرات درشت را انتخاب کرده و ذرات ریز را رها می کنند تا توسط پرندگانی که دیرتر تغذیه می کنند، مصرف شوند. این موضوع ممکن است هنگام کاهش توزیع خوراک و/یا تراکم بالا بدتر شود. در نهایت باید توجه داشت که برخی از رقیق کننده های بی اثر مانند ماسه، ساینده بوده و ممکن است به تجهیزات کارخانه خوراک (چکش، دای، رولر و غیره) آسیب برساند. 

رقیق سازی انرژی و مواد مغذی

در مراحل رشد و پیش تولید، کنترل سرعت رشد ضروری است. برای دستیابی به هدف، لازم است که میزان انرژی و مواد مغذی صحیح تضمین شود. بنابراین، در طول این مراحل، مصرف خوراک کنترل شده و حجم خوراک کمی توزیع می شود. به این دلایل، جیرههای رشد و پیش تولید مناسب رقیق شدن برای افزایش تخصیص خوراک (حجم خوراک توزیع شده) بدون افزایش مصرف انرژی و مواد مغذی روزانه هستند.

شکل 2 نشان میدهد که چگونه تخصیص خوراک (گرم به ازای پرنده در روز) در مراحل رشد و پیش تولید زمانی که انرژی جیره از 2800 کیلو کالری بر کیلوگرم به 2500 کیلو کالری بر کیلوگرم کاهش می یابد، افزایش می یابد. مصرف خوراک روزانه (گرم/پرنده/روز) با استفاده از انرژی دریافتی روزانه (کیلو کالری/پرنده/روز) ارائه شده در کتابچه اهداف عملکرد مرغ های مادر و انرژی جیره ها (کیلو کالری/کیلوگرم) محاسبه می شود.

مثال در 10 هفتگی:

  •  (148 کیلو کالری/پرنده/ روز 1000x) / 2800 گرم/پرنده/روز= 53 کیلو کالری/کیلوگرم
  • (148 کیلو کالری/پرنده/روز 1000x) / 2700 گرم/پرنده/روز= 55 کیلو کالری/کیلوگرم
  • (148 کیلو کالری/پرنده/روز 1000x) / 2600 گرم/پرنده/روز= 57 کیلوکالری/کیلوگرم
  • (148 کیلو کالری/پرنده/روز 1000x)/ 2500 گرم/پرنده/روز= 59 کیلوکالری/کیلوگرم

در جیره های رقیق، غلظت مواد مغذی باید متناسب با رقت انرژی محاسبه شود. نسبت انرژی به ماده مغذی (محاسبه شده از مشخصات تغذیه ای مرغ های مادر) باید برای محاسبه مقادیر جدید و کاهش یافته مواد مغذی استفاده شود. جدول 2 مثالی را نشان می دهد: در جیره های رشد رقیق شده به 2700، 2600 و 2500 کیلو کالری بر کیلوگرم، مقدار لیزین مطابق با کاهش انرژی با استفاده از نسبت انرژی به لیزین کاهش یافت (انرژی/جیره = لیزین).

رقیق سازی و گنجاندن رقیق کننده

رقیق سازی و گنجاندن رقیق کننده، محدودیت هایی دارد که باید در نظر گرفته شوند. هنگام تغییر از جیره رشد به جیره پیش تولید، تخصیص خوراک روزانه (گرم/پرنده/روز) هرگز نباید کاهش یابد. بنابراین، تنظیمات در حجم خوراک باید حداقل به همان مقدار خوراک در هنگام انتقال دوره اعمال شود. رقت متوسط فاز پیش تولید نیز تا زمانی که استراتژی افزایش خوراک پس از شروع تولید را به خطر نیندازد، امکان پذیر است. از سوی دیگر، رقیق کردن جیره تولید نیز امکان پذیر است، اما باید از طولانی شدن زمان خالی بودن دانخوریها اجتناب شود.

رقت جیره به در دسترس بودن و کیفیت رقیق کننده های فیبری موجود در بازار محدود می شود. به ویژه، محصولات فرعی آسیاب گندم نباید بیش از 20 درصد در جیره باشند. همانطور که قبال توضیح داده شد، مقادیر مواد مغذی در آنها کامال متغیر است.

بنابراین، محدود کردن گنجاندن آنها به دقت در هنگام فرمولنویسی کمک میکند. ترکیب خوراک و فرمولها باید تا حد امکان مطابقت داشته باشد. در صورت در دسترس بودن، استفاده از رقیق کننده های بی اثر (به عنوان مثال، ٪10-5) ممکن است به کاهش فشار رقیق کننده های فیبری محدود و یا ناسازگار کمک کند. به همین ترتیب، رقیق کننده های فیبری با کیفیت بالا، مانند پوسته جو دوسر و لیگنوسلولز خالص، برای رقیق کردن ایمن تراکم مواد مغذی مفید هستند.

این امر به ویژه در جیره های بر پایه ذرت/سویا به دلیل انرژی بالاتر ذرت در مقایسه با گندم مرتبط است. این جیره ها ممکن است به استفاده بیشتر از محصولات فرعی آسیاب گندم نیاز داشته باشند. در نتیجه، تجاوز نکردن از حد توصیه شده 20 درصدی گنجاندن و دستیابی به کیفیت خوراک ثابت ممکن است دشوارتر باشد.

در حالت ایده آل، گنجاندن رقیق کننده های بی اثر نباید از ٪5 تجاوز کند. در صورت نیاز به رقت بیشتر، رقیق کننده های بی اثر باید در ترکیب با مواد فیبری استفاده شوند. حفظ ذرات ریز تا حد امکان به حداکثر 15 درصد باید در اولویت باشد. در مورد الیاف خام، حداکثر مقدار تقریباً ٪7 توصیه می شود.

فیبر خام بیش از حد، ممکن است زمان عبور را از دستگاه گوارش کاهش دهد و در نتیجه زمان کمتری برای آنزیم‌ها برای تجزیه مواد مغذی بوجود آید و ممکن است اثربخشی فرآیند هضم را کاهش دهد (مورل و همکاران، 2006). علاوه بر این، اثر ساینده فیبر بر روی مخاط روده ممکن است منجر به کاهش ارتفاع پرزها، و از دست دادن مواد مغذی و سلول های درون زا در لومن شود. همچنین ممکن است کارایی فرآیند هضم را مختل کند و نیاز پرندگان را افزایش دهد.

  • رقیق شدن بیش از حد

اگر یک جیره به سطوح انرژی کمتر از 2500 کیلو کالری بر کیلوگرم رقیق شود، به طور کلی منجر به گنجاندن رقیق کننده های فیبری زیاد می شود. بنابراین، در صورت تامین آب، حجیم بودن و ظرفیت بالقوه نگهداری آب این مواد، ممکن است منجر به فشرده شدن مواد در روده (یبوست) شود. یبوست باعث اختلال در رفتار، عدم مصرف دان و جذب ضعیف مواد مغذی شود.

  • عدم تعادل اسید آمینه:

تمایل به کاهش لیزین و پروتئین خام در جیره های کم تراکم رشد و پیش تولید، اغلب منجر به سهل انگاری در رابطه با سایر اسیدهای آمینه می شود. اغلب والین، ایزولوسین، آرژنین و تریپتوفان حداقل برآورده نمی شود، که ممکن است منجر به مشکلات پر و یا رفتارهای غیر طبیعی شود.

خلاصه

  • رقیق کردن خوراک پولتها در دوره پرورش روشی است که اجازه افزایش تخصیص خوراک را می دهد. این امر خود منجر به گله های یکنواخت تر و کاهش خطر رفتارهای غیرعادی می شود.
  • رقیق کننده ها برای کاهش غلظت جیره مرغ های مادر گوشتی استفاده شده و به رقیق کننده های فیبری و بی اثر تقسیم می شوند.
  • جیره های رقیق شده فیبری ممکن است برای فرآیند هضم مفید باشند، زمان ماندگاری خوراک در چینه دان و سنگدان را افزایش داده و تولید VFA را در سکوم افزایش می دهند. علاوه بر این، ظرفیت نگهداری آب بالا در برخی از این رقیق کننده ها باعث افزایش احساس سیری می شود.
  • میزان استفاده از رقیق کننده های فیبری، که کاملا متغیر در نظر گرفته می شوند، بایستی به خوبی تعیین شود تا دقت فرمولاسیون و قوام خوراک حفظ گردد.
  • افزودن بیش از 7 درصد فیبر خام به جیره باید به دقت مدیریت شود، زیرا گنجاندن بیشتر مواد فیبری ممکن است عملکرد روده را مختل نماید.
  • رقیق کننده های بی اثر اجازه رقیق سازی ثابت را می دهند، اما نباید بیش از ٪10-5 از آنها استفاده گردد. آنها ممکن است به تجهیزات کارخانه خوراک آسیب رسانده و ذرات ریز را در خوراک افزایش دهند.
  • محدوده مناسب برای رقیق سازی جیره های رشد و پیش تولید با رقیق کننده های معمولی 2500 – 2700 کیلو کالری بر کیلوگرم است.

منبع: مجله کشت و صنعت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/zhabizco/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/zhabizco/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/zhabizco/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107